در این نوشته قصد داریم یکبار برای همیشه به شبههای که هر سال و توأم با نامگذاری سال مطرح میشود پاسخ دهیم.
۱. همه اذعان داریم که ابتکار رهبری در استفاده احسن از نوروز و نامگذاری هر سال به حوزهای در علوم انسانی به جای درجا زدن بر تقویم حیوانی که پیشتر مرسوم بود، جای تحسین دارد.
۲. وظیفه رهبری، هدایت و راهنمایی، و وظیفه دیگران پذیرش و اجرا است.
حال در عدم اهتمام به نام سال، قصور و تقصیر ما متوجه خودمان (دولت و ملت) است، نه رهبر معظم انقلاب.
۳. توفیق و عدم توفیق نسبی است. قطعا دغدغهسازیهای رهبری به طور نسبی بر بخشهایی از مردم و مسؤلان مؤثر بوده و «گفتمان» اقتصاد مقاوتی را نهادینه کرده و پیشنیازهای آکادمیک آن را فراهم آورده.
۴. نامگذاری سال، در کنار سخنرانی سالانه اول فروردین در حرم رضوی، تعیین کننده سیاست کلان یک ساله جمهوری اسلامی است. طبیعی است که سنگربان نظان، از این فرصت برای تبیین و توجه دادن به مهمترین «مشکلات» پیش روی کشور استفاده کنند.
میشد در رویکردی فرصت طلبانه، رهبری نام سال را به اموری اختصاص دهند که پیشبینی رشد در آن حوزه داشته باشیم تا همه چیز را به نام خود بزنند. اما ایشان دقیقا دست روی نقاط چالشی و آسیبزایی میگذارند که باید ترمیم شود.
یعنی وقتی تحریم خارجی و بیکفایتی داخلی، اقتصاد ایران -و به تبع آن امنیت کشور- را سالهاست هدف گرفته، ایشان نیز از همان روزنه شلیک میکنند ولو آنکه به دلیل غفلت یا خیانت برخی، این تیرها ماشین جنگی دشمن را منهدم نکند.
۵. اولین و بزرگترین منتقد هزینههای زائد بنر و همایش و امثال آن شخص رهبر انقلاب است. هرچند به گواه مشاهدات، در سالهای اخیر به طور محسوسی از آن کاسته و حتی شاید محو شده باشد و البته طبق معمول حباب رسانهای آن مورد نیز بسیار بزرگتر از واقعیت، و بیشتر زمینهای برای تخریب است تا دلسوزی.
۶. نه فقط در دو سال اخیر (رونق تولید و جهش تولید) که از سال ۸۸ به طور پیوسته نامهای سال تماما حول یک موضوع، با واژه پردازیهای متفاوت بوده: #اقتصاد.
گواه این مطلب، فهرست ذیل است که پایان سخن نیز هست.
۸۸: حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف
۸۹: همت مضاعف کار مضاعف
۹۰: جهاد اقتصادی
۹۱: تولید ملى و حمایت از کار و سرمایهی ایرانى
۹۲: حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی
۹۳: اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی
[۹۴: دولت و ملت، همدلی و همزبانی]
۹۵: اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل
۹۶: اقتصاد مقاومتی، تولید-اشتغال
۹۷: حمایت از کالای ایرانی
۹۸: رونق تولید
۹۹: جهش تولید
farsnews.ir/news/13990112000463
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.