احمد قدیری پژوهشگر مسائل سیاسی و دانشآموخته حقوق بینالملل در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به دروغ پراکنیهای برخی سلبریتیها در ایام اغتشاشات گفت: برخی افراد گمان میکنند که سلبریتیهای عرصه ورزش و هنر، وابستگی سیاسی- تشکیلاتی ندارند و طبق تشخیص یا احساسات خودشان موجسازی میکنند! جالب آنکه راجع به وابستگی و سرسپردگی برخی سیاسیون و خبرنگارها کسی تردید ندارد، اما باور این یارکشی از میان سلبریتیها برای عدهای همچنان دشوار است.
قدیری تاکید کرد: سلبریتیهای سیاستباز، چند ویژگی دارند که آنها را طعمه سرویسها و سیاسیون کرده، و در صف اول نزاع قرار داده است؛ از جمله اینکه عموما تقید به دین و همسویی با انقلاب و آرمانها ندارند؛ در رفت و آمد مکرر به خارج کشور و متقاضی اقامت و تابعیت هستند؛ حیاتشان به شهرت و محبوبیتشان وابسته است و برای بقاء و ارتقاء این دو، دست به هر کاری میزنند؛ پول پارو کردن را دوست دارند و نقش بازی کردن را خوب بلدند و هوادار و دنبال کننده دارند. مجموعه این ویژگیهاست که بسیاری از این صنف را به همراهی با اپوزوسیون واداشته و از تن فروشی به وطن فروشی رسانده است.
این پژوهشگر مسائل سیاسی ادامه داد: البته آنچه فعلا میبینید، نوک کوه یخ است؛ نه همه این قماش، فعلا عنادشان را علنی کردهاند و نه آنهایی که تاکنون بهخط شدهاند، همه منویات خود را بیرون ریختهاند. جریانی فاسد، در آمادهباش حمله به ارکان نظام هستند؛ اگر میبینید فعلا خبری نیست، هنوز دستور عملیات نرسیده و در این خصوص زمین بازی بسیار حرفهای طراحی شده است.
وی گفت: شما از یک سو میبینید به پرویز پرستویی به عنوان یک هنرمند خاکستری در خاک آمریکا حمله و هجمه میکنند تا هزینه همسویی حداقلی با نظام و حتی سکوت را برای زهرچشم گرفتن از سلبریتیها و الزامشان به فاصلهگذاری با نظام بالاببرند و از سویی دیگر در جشنوارههای سینمایی خارجی به عناصر خود جایزه میدهند تا در موقع لزوم از آنان بهرهببرند؛ همچون برنامهای که برای زهرا امیرابراهیمی پیاده کردند و به او برای بازی در فیلم موهن «عنکبوت مقدس» جایزه کن را دادند و ضمن اینکه او را مصداق «ققنوس» نامیدند، از زبان او اعلام کردند که انقلاب بعدی در ایران زنانه خواهد بود.
قدیری یادآور شد: این بهرهکشی فقط محدود به استوری و مصاحبه یا کنشهای انتخاباتی نیست، سرویسهای بیگانه در مواردی این جماعت خودفروخته را وارد بازیهای خطرناکتری هم کردهاند. مانند دعوت گلشفیته فراهانی از مردم به ارسال گوشپاککنهای آغشته به بزاق دهان به خارج از کشور برای ایجاد بانک ژنتیک و آغاز جنگ بیولوژیک، یا کمپین ضد امنیتی «تفنگت را زمین بگذار» و اکنون آموزش جنگ مسلحانه شهری توسط افرادی چون علی کریمی و هیچکس که هرچه برایشان بنویسند را عینا کپی و منتشر میکنند.
وی افزود: لازم به ذکر است که جنبش «بیسر» را نباید «خودجوش» تصور کنیم. این جنبشها را اتاق مشترک سرویسهای معاند برنامهریزی، و با اهرم رسانه، سلبریتی و عوامل میدانی مدیریت میکنند و تعمدا از معرفی یک رهبر پرهیز مینمایند تا مردمی جلوه کند؛ همه سلایق را جمع نمایند و امکان بازداشت و رسوایی رهبر وجود نداشته باشد.
این پژوهشگر مسائل سیاسی یادآور شد: تکلیف رسانه و عوامل میدانی مشخص است، وجه به خدمت گرفتن سلبریتیها عبارت است از پنهان کردن ماهیت امنیتی جنبشها، پشت نقاب هنر و ورزش؛ استفاده از پایگاه اجتماعی و ظرفیت رسانهای سلبریتیها؛ سهولت بینالمللی شدن جنبش به دلیل ماهیت جهانی هنر و ورزش و نیز همراه کردن زنان و جوانان.
قدیری گفت: برای افرادی که فاقد قوه تحلیلاند، قرار گرفتن گروههای مرجع اجتماعی در یک سوی ماجرا تعیین کننده سمت و سوی آنان است، همچنانکه میبینیم بسیاری از این نوجوانان از همهجا بیخبر، در فضای حقیقی دنبالهرو کسانی شدهاند که در فضای مجازی و خصوصا اینستاگرام دنبال کننده آنان بودهاند.
وی در تکمیل سخنانش اظهار داشت: وقتی هدف برخی از سلبریتیها از لگد انداختن به نظام رزومه سازی برای پناهندگی و اخذ اقامت و تابعیت است، باید در اقدامی عاجل تمام عوامل دخیل در فتنه را ممنوع الخروج و سپس محاکمه و مجازات کرد که مصادره اموالشان جهت جبران خسارات مالی، کمترین اقدام است.
قدیری در پایان گفت: دو خطر وجود دارد که باید آن را گوشزد کرد. اول برنامه احتمالی دشمن برای سواری گرفتن از برخی از ورزشکاران در جام جهانی است و دوم خطر به مراتب بزرگتر مدیرانی است که عضوی از خانوادهشان در خارج از کشور حضور دارند و هزینه به مراتب بیشتری از سلبریتیهای دوتابعیتی میتوانند برای کشور ایجاد کنند.
در صفحه نخست فارس بخوانید:
farsnews.ir/news/14010811000633
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.